Välkommen till Istölt AB

Istölt är ett företag som specialiserar sig på Island och Islandshästar. Vi anordnar ridresor till Island av högsta kvalité där du som kund ska få uppleva hästar av allra högsta kvalité. Efter en ridresa med oss känner folk sig som mycket bättre ryttare. Istölt jobbar också med coachning och mental träning för ryttare som vill uppnå bättre resultat i sin ridning.

Klicka på logon för att läsa mer

JF Hestar

JF hestar är ett personligt familjeföretag med bas i Hofsós i Skagafjördur på norra Island. I tre generationer har vi fött upp och utbildat hästar. Idag är det Jóhann Fridgeirsson och Fridgeir Ingi Jóhannsson som driver verksamheten – båda kända som enormt kunniga och erfarna hästmänniskor. Även Jóhanns fru Elsa Stefansdóttir är i högsta grad delaktig och känd för sin fantastiskt goda hemlagade mat.  Fridgeirs systrar Silja och Sonja kommer också gärna hem och hjälper till med turerna under sommaren.

Här finns möjlighet att delta på exklusiva ridturer under sommarmånaderna i små grupper som ger möjlighet till en annorlunda och personlig upplevelse i ett storslaget och vackert landskap. I september finns en unik möjlighet att delta i hästinsamlingen i Unadalur, och i februari kan man kombinera ridning i vacker vinternatur med besök på olika avelsgårdar, när hästarna är hemma från dalen.

De senaste 20 åren har Jóhann tillbringat vår och höst i Sverige, där han är mycket efterfrågad som ridinstruktör med fullbokade kurser.

Under åren har vi fött upp många hästar som har sålts vidare till lyckliga ägare på Island och i Sverige. Fram till 2004 med gårdsnamnet Hof, och därefter med gårdsnamnet Berglandi 1.

Klicka på logon för att läsa mer