Välj kategori

Teckna prenumeration idag och ha chans att vinna en heldagstur vid Höga Kusten!


Alla som prenumererar på IceHorse kan vinna!

FÖRSTA PRIS
En heldagstur vid Höga Kusten för två personer med ridning, lunch och övernattning.

Ett fantastiskt pris skänkt av M&A Ranch vid Härnösand. En heldagstur till Sveriges näst största vattenfall, Västanåfallet, i fantastisk natur och spännande världsarvsmiljö i sommar – tidig höst (om corona-situationen tillåter annars är det ok att plocka ut sin vinst även senare).

ANDRA PRIS
”Magin med lätta hjälper” digital kurs med instruktören och tränaren Elin Bössfall, examinerad från Hólar, Island.

TREDJE–FJÄRDE PRIS
Böcker. Boken Harmoni – samspel: islandshästar och ridning  av Mästaren Benedikt Lindal.

Lär dig mer om hästhållning, ridning och träning. Ridning ska kännas lätt, för både häst och ryttare!

 

DRAGNING 20 MAJ

Vi tackar våra sponsorer: Bössfall islandshästutbildning, Ganghestar, InHarmony, Haffi Gislason, Hörður Bender på Efri-Ulfsstaðir, JF Hestar, M&A Ranch, Oddstadir, Omhälla islandshästar, Töltriding.

Recension av succéboken ”Islandshästryttaren”

Recension av succéboken ”Islandshästryttaren”

Den mycket populära nyhetssidan för islandshästintresserade Ishestnews.se har recenserat nya boken ”Islandshästryttaren- Bli en drömryttare för din häst med Súsanna Sand” av Stina Helmersson.

”Vi får rättframma råd för att träna hästen till att bli mjuk, relativt liksidig och rytmisk.

Intressant är även tankarna kring hur mycket olika delar av vår kropp egentligen påverkar hästen. Sitsen, överkroppen och vår sinnesstämning står för 80 procent av påverkan, händerna ska bara stå för 2 procent. 

Hon vill gärna att vi överför leken till vår träning som inte alltid behöver innebära att vi rider. Súsanna vill gärna se oss leka från marken, se på ridkulturer från andra länder och försöka ha så roligt det bara går.  Variera arbetet genom att rida barbacka, utan huvudlag, lära hästen konster. Hon påpekar också vikten av att träna sits, ridning och gångarter även om man är en ryttare som mest rider ut i naturen. 

Boken avslutas med en filosofisk del kring vilken typ av ryttare man är och sedan en sammanställning över Súsannas viktigaste råd.

Sammanfattningsvis tycker vi att bokens upplägg med handfasta övningar rakt igenom är mycket bra. Vissa övningar låter enkla men kan vara svåra att göra utan en instruktör eller erfaren människa vid sin sina. Ibland kan det kanske räcka att göra övningarna tillsammans med en vän och hjälpa varandra. 

Kapitlet med Gerd Heuschman är mycket mycket bra och alla vi som håller på med islandshästar borde ta del av hans enorma kunskap om hästens biomekanik. 

Boken är väl värd att läsa och att ofta gå tillbaka till!”

Läs hela recensionen på Ishestnews.se

2020-12-09 08:50
Totalsumma:
    Till kassan
    (0)